Företagsparkering

P-tillstånd för företagsparkering

Du som är företagare och har din verksamhet i Järla sjö har rätt till att ansöka om ett P-tillstånd som gäller inom området. P-tillståndet är gratis och ger dig som företagare, som har en bil som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen), möjligheten att parkera på anvisade platser inom Järla sjö till reducerad taxa under dagtid.

P-tillstånd för företagare är tidsbegränsade till ett kalenderår i taget. Efter denna period kommer det att krävas en förnyelse av tillståndet, vilket görs via självbetjäningsportalen Parkera.se.

Ett P-tillstånd för företagsparkering ger dig rätt som företagare köpa månadsparkeringsavgiften via SMS Park (Zon 1151) till en reducerad taxa när du parkerar i området. För närvarande avgiften för företag i Järla sjö 600 kronor exklusive moms för en 30-dagarsperiod. Om du inte har skaffat P-tillstånd sker parkering till normal taxa, 10 kronor per timme (eller högst 50 kronor per dygn). Läs mer på SMS Parks skyltar i området.

Införskaffa ett P-tillstånd-id

För att kunna registrera ett p-tillstånd via tjänsten Parkera.se måste du få ett ett så kallat P-tillstånds-id. Med hjälp av detta kan du sedan själv via självbetjäningsportalen Parkera.se registrera dina företagsbilar som ska ha digitala P-tillstånd.

Om du saknar P-tillstånds-id kontaktar du Järla sjö områdesförvaltning. E-posta till områdesförvaltningen och uppge ärende, organisationnummer, kontaktuppgifter och kontaktperson.

Följ dessa enkla steg och skapa ditt digitala P-tillstånd:

  1. Logga in på parkera.se genom att klicka på knappen nedan
  2. Välj ett Parkeringstillstånd och knappa in din information.
    –  Välj företagsnamn i en ”dropdown”
    –  Skriv in ditt unika ”P-tillstånds-Id”
    –  Här kommer du bli ombedd att skapa ett konto.
  3. Välj betalsätt och/eller bekräfta ditt köp av P-tillstånd.
  4. Klart! Nu ser parkeringsvakten att du har ett P-tillstånd.

 

Kundtjänst

När du vill hantera ditt parkeringstillstånd kan du göra det via ”Mina Sidor”. OBS! Om du ändrar ditt registreringsnummer under ”Mina sidor” i Parkera.se, så måste du även ändra under ”Mina sidor” på SMSParks hemsida och SMSPark Appen!
Skulle det dyka upp några frågor så är du alltid välkommen att kontakta kundtjänsten på Parkera.se.
E-post: kundservice@parkera.se
Telefon: 0770-710110

SMS Park och företagskonto

För företag verksamma i Järla sjö är företagskontot kostnadsfritt (normalpris är 399 kronor exklusive moms).

Med SMS-park kan företagets anställda betala sin parkering via SMS eller via tjänstens webbgränssnitt. Företag kan även betala parkeringen för sina kunder och besökare om så önskas. Alla de parkeringar företaget gör under en kalendermånad sammanställs sedan i en samlingsfaktura i början av nästkommande månad.

Läs mer på SMS-park: www.smspark.se/företag.