Parkering

Allmänt om parkering 

I Järla sjö finns det drygt 800 parkeringsplatser. Av dessa parkeringsplatser ägs och administreras 606 platser (inkl. 131 bilplatser i garagen varav 4 st. är laddplatser och 36 MC-platser) av samfälligheten. De övriga parkerings- och garageplatserna i området är privata platser och ligger utanför samfällighetsföreningen ansvar. Det finns 120 garageplatser i Brf. Turbinhallens garage, 18 garageplatser i Brf. Remfabrikens garage, 50 garageplatser och 24 markparkeringsplatser i Brf. Vikingaleden och 21 garageplatser i Brf. Läderfabriken.

 

 • I Järla sjö finns det inga fasta parkeringsplatser, utan bara sk. “fria P-platser”. Det innebär att man som parkör enbart kan parkera sin bil i mån av plats, även om man som parkör har betalat för sin parkering i området.
 • Parkeringsplatserna delas av boende, företagare som har verksamhet i området och personal/företagare som jobbar i området samt besökare till området.
 • Boende och företagare som har verksamhet i Järla sjö kan införskaffa sig ett boende- eller företagstillstånd som ger dem rätt att köpa en månadsparkering utomhus till en reducerad taxa.
 • Parkering är endast tillåten på markerade platser och bilar som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen).
 • Parkering av övriga fordon – till exempel släpvagnar, bussar, lastbilar och husbilar – är det inte tillåtet att parkera i området förutom fordon som utför arbeten åt fastighetsägarna i området och innehar ett godkänt P-tillstånd från Områdesförvaltningen.
 • Ett undantag till Klass 1 regeln görs för Klass 2 bilar som får plats inom en parkeringsruta och max är 5 meter långa och 2 meter breda.
 • Besöksparkering sker med “EasyPark-appen”. Första timmen är gratis via EasyPark-appen. Förutom på Stalands möblers kundparkeringsplatser, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar om du har registrerat dig inne på Stalands möbler.
 • Motorcyklar betalar för närvarande ingen avgift för parkering utomhus om de ställs upp på lämplig plats där den inte hindrar eller annan olägenhet uppstår. Om motorcykel ställs på en bilparkeringsplats utgår samma taxa som för personbil.

Samarbetspartners

Sammarbetspartners som hjälper till att administrera Järla sjös parkeringsområde.

 • Parkando – sköter om all administration rörande vår utomhusparkering för boende och företag samt våra tre garage, dvs P-tillståndshantering, köhantering, tilldelning, avisering, access, bevakning och kundtjänst.
 • EasyPark – sköter om betalnings-appen EasyPark för besökare till området.
 • Level (tidigare Estate) – sköter om vår parkeringsbevakning utomhus. Hojab är Levels är underleverantör och hanterar deras inkassohantering.

 

Parkeringskarta

Kundtjänst

GARAGE

Leverantör: Parkando
Tel: 08-408 396 38
e-post

P-TILLSTÅND

Leverantör: Parkando
Tel: 08-408 396 38
e-post 

P-AVGIFT BESÖKARE

Leverantör: EasyPark
Tel: +46 770 112 200
e-post

BEVAKNING

Leverantör: Level (tidigare Estate)
Tel: 08-588 018 00
e-post

Facebook

Prenumerera på våra nyheter

Så får du en e-post notis varje gång vi publicerar en ny nyhet på hemsidan!

Prenumerera så får du en e-post notis när vi publicerar en nyhet på hemsidan.
Jag godkänner att mina data lagras enligt Järla Sjö's integritetspolicy.

Pin It on Pinterest

Share This