Företagsparkering

Om att parkera i Järla sjö

I hela Järla sjö så ska det finnas 828 st. parkeringsplatser. Av dessa parkeringsplatser ägs och administreras 606 st platser (inkl. 131 bilplatser i garagen varav 4 st Elbil-platser och 36 MC platser) av samfälligheten. De övriga parkerings- och garageplatserna i området är privata platser och ligger utanför samfällighetsföreningen ansvar.

I Järla sjö finns det inga fasta parkeringsplatser utan bara sk. ”fria P-platser”. Det innebär att du parkerar i mån av plats. Boende och företagare som har verksamhet i Järla sjö har rätt till ett P-tillstånd som ger dem rätt att köpa månadsparkering utomhus till en reducerad taxa.

Parkering är endast tillåten på markerade platser och bilar som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen). För övriga fordon – till exempel bussar, lastbilar och husbilar är inte tillåtna att Parkera i området. Samfälligheten kan dock ge ut tillfälliga P-tillstånd efter en inlämnad ansökan till Områdesförvaltningen. I  högermenyn kan du läsa mer om vad som gäller för; besöksparkerings, boendeparkering, företagsparkering och parkering av arbetsbilar i området.

Utomhusparkering i Järla sjö sker biljettlöst via EasyPark. Det betyder att du slipper lägga någon biljett i vindrutan – bilens registreringsnummer används vid kontroll för att verifiera att avgiften erlagts. Det finns ett flertal av EasyPark skyltar utplacerade i området där du kan läsa mer om hur du betalar för parkering.

P-tillstånd för företagare som har sin verksamhet och säte i Järla sjö, vilket ger dig rätt att köpa månadsparkering till reducerad taxa. För närvarande är avgiften för företagare 600 kronor för en 30-dagarsperiod.

När du vill hantera ditt parkeringstillstånd kan du göra det via ”Mina Sidor”. OBS! Om du ändrar ditt registreringsnummer under ”Mina sidor” i Parkera.se och i EasyPark Appen!

Det är gratis besöksparkering med ”digital p-skiva” under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar med en vanlig P-skiva. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn. Alla priser är inklusive moms.

P-övervakning och kontrollavgift

Parkeringsövervakningen i området (utomhus) ombesörjes av Estate parkering. Vi följer samma parkerinsgbestämmelser och kontrollavgifter som Nacka Kommun. Priserna gäller från 1 januari 2016. Denna avgiftsnivå är fastställd av Nacka kommun, och är inget som vare sig Järla sjö samfällighet eller Estate parkering har möjlighet att påverka.

P-tillstånd och p-avgift för företagetagare

Du som är företagare och har din verksamhet i Järla sjö har rätt till att ansöka om ett P-tillstånd som gäller inom området. P-tillståndet är gratis och ger dig som företagare och har verksamhet i området möjligheten att parkera på av Samfälligheten anvisade platser inom Järla sjö till reducerad taxa under dagtid 07:00 – 18:00.

Parkering är endast tillåten på markerade platser och bilar som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen). För övriga fordon – till exempel bussar, lastbilar och husbilar är inte tillåtna att parkera i området.

Ett undantag till Klass 1 regeln görs för klass 2 bilar som får plats inom en parkeringsruta och max är 5 meter långa och 2 meter breda.  Om klass 2-bilen är en företagsbil ska ett P-tillstånd för företag införskaffas via tjänsten Parkera.se och månadsavgiften betals via EasyPark och är 600 kr/mån.

 

P-tillstånd för företagare är tidsbegränsade till ett kalenderår i taget. Efter denna period kommer det att krävas en förnyelse av tillståndet, vilket görs via självbetjäningsportalen Parkera.se.

Ett P-tillstånd för företagsparkering ger dig rätt som företagare köpa månadsparkeringsavgiften via EasyPark (Zon 1151) till en reducerad taxa när du parkerar i området. För närvarande avgiften för företag i Järla sjö 600 kronor exklusive moms för en 30-dagarsperiod. Om du inte har skaffat P-tillstånd sker parkering till normal taxa, 10 kronor per timme (eller högst 50 kronor per dygn). Läs mer på EasyParks skyltar i området.

Införskaffa ett P-tillstånd-id

För att kunna registrera ett eller P-tillstånd, via onlinetjänsten Parkera.se, måste du först införskaffa dig ett P-tillstånds-id som utfärdas av Järla sjös områdesförvaltareE-posta till områdesförvaltningen och uppge ärende, organisationsnummer, kontaktuppgifter och kontaktperson, så återkommer det ett P-tillstånds-ID via e-post.

Följ dessa enkla steg och skapa ditt digitala P-tillstånd:

 1. Logga in på parkera.se genom att klicka på knappen nedan
 2. Välj ett Parkeringstillstånd och knappa in din information.
  –  Välj företagsnamn i en ”dropdown”
  –  Skriv in ditt unika ”P-tillstånds-Id”
  –  Här kommer du bli ombedd att skapa ett konto.
 3. Välj betalsätt och/eller bekräfta ditt köp av P-tillstånd.
 4. Klart! Nu ser parkeringsvakten att du har ett P-tillstånd.

Kundtjänst P-tillstånd

Skulle det dyka upp några frågor så är du alltid välkommen att kontakta kundtjänsten på Parkera.se.
E-post: kundservice@parkera.se
Telefon: 0770-710110

Parkeringskarta

Klicka på bilden för att se parkeringskartan i större format.

Förklaring till färgkoderna på parkeringskartorna:

 • Blå - markparkering för besöks- eller boendeparkering hela dygnet
 • Gula - markparkering för besökare eller boende, vardagar 20.00–08.00 och lördagar, söndagar och helgdagar 18.00–09.00.
 • Orange – markparkering för besökare eller boende, vardagar 20.00–09.00 och lördagar, söndagar och helgdagar 18.00–09.00.
 • Gröna - p-plats för fordon med handikapptillstånd.
 • Röda - privata och reserverade p-platser.

OBSERVERA: Det är alltid skyltarna på plats som gäller om det nu skulle finnas några oklarheter jämfört med kartan!

Kundtjänst

Garage, uthyrning, köhantering.

P-tillstånd för boende & företag:

Hantering av P-avgifter utomhus:

Parkeringsövervakning

Facebook

Prenumerer på våra nyheter

Så får du en e-post notis varje gång vi publicerar en ny nyhet på hemsidan!

 

Loading

Pin It on Pinterest

Share This