Företagsparkering

Om att parkera i Järla sjö

I hela Järla sjö så ska det finnas 828 st. parkeringsplatser. Av dessa parkeringsplatser ägs och administreras 606 st platser (inkl. 131 bilplatser i garagen varav 4 st Elbil-platser och 36 MC platser) av samfälligheten. De övriga parkerings- och garageplatserna i området är privata platser och ligger utanför samfällighetsföreningen ansvar.

I Järla sjö finns det inga fasta parkeringsplatser utan bara sk. ”fria P-platser”. Det innebär att du parkerar i mån av plats. Boende och företagare som har verksamhet i Järla sjö har rätt till ett P-tillstånd som ger dem rätt att köpa månadsparkering utomhus till en reducerad taxa.

Parkering är endast tillåten på markerade platser och bilar som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen). För övriga fordon – till exempel bussar, lastbilar och husbilar är inte tillåtna att Parkera i området. Samfälligheten kan dock ge ut tillfälliga P-tillstånd efter en inlämnad ansökan till Områdesförvaltningen. I  högermenyn kan du läsa mer om vad som gäller för; besöksparkerings, boendeparkering, företagsparkering och parkering av arbetsbilar i området.

Utomhusparkering i Järla sjö sker biljettlöst via tjänsten SMS-park. Det betyder att du slipper lägga någon biljett i vindrutan – bilens registreringsnummer används vid kontroll för att verifiera att avgiften erlagts. Det finns ett flertal av SMS-Parks automatskyltar utplacerade i området där du kan läsa mer om hur du betalar för parkering.

P-tillstånd gäller även för företagare som har sin verksamhet och säte i Järla sjö, vilket ger dig rätt att köpa månadsparkering till reducerad taxa. För närvarande är avgiften för företagare 600 kronor för en 30-dagarsperiod.

När du vill hantera ditt parkeringstillstånd kan du göra det via ”Mina Sidor”. OBS! Om du ändrar ditt registreringsnummer under ”Mina sidor” i Parkera.se, så måste du även ändra under ”Mina sidor” på SMSParks hemsida och SMSPark Appen!

Det är gratis besöksparkering med ”digital p-skiva” under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar med en vanlig P-skiva. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn. Alla priser är inklusive moms.

P-övervakning och kontrollavgift

Parkeringsövervakningen i området (utomhus) ombesörjes av Estate parkering. Vi följer samma parkerinsgbestämmelser och kontrollavgifter som Nacka Kommun. Priserna gäller från 1 januari 2016. Denna avgiftsnivå är fastställd av Nacka kommun, och är inget som vare sig Järla sjö samfällighet eller Estate parkering har möjlighet att påverka.

P-tillstånd för företagetagare

Du som är företagare och har din verksamhet i Järla sjö har rätt till att ansöka om ett P-tillstånd som gäller inom området. P-tillståndet är gratis och ger dig som företagare och har verksamhet i området möjligheten att parkera på av Samfälligheten anvisade platser inom Järla sjö till reducerad taxa under dagtid 07:00 – 18:00.

Parkering är endast tillåten på markerade platser och bilar som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen). För övriga fordon – till exempel bussar, lastbilar och husbilar är inte tillåtna att Parkera i området.

Ett undantag till Klass 1 regeln görs för klass 2 bilar som får plats inom en parkeringsruta och max är 5 meter långa och 2 meter breda.  Om klass 2-bilen är en företagsbil ska ett P-tillstånd för företag införskaffas via tjänsten Parkera.se och månadsavgiften är på 600 kr/mån och betals via SMSPark/EasyPark. 

 

P-tillstånd för företagare är tidsbegränsade till ett kalenderår i taget. Efter denna period kommer det att krävas en förnyelse av tillståndet, vilket görs via självbetjäningsportalen Parkera.se.

Ett P-tillstånd för företagsparkering ger dig rätt som företagare köpa månadsparkeringsavgiften via SMS Park (Zon 1151) till en reducerad taxa när du parkerar i området. För närvarande avgiften för företag i Järla sjö 600 kronor exklusive moms för en 30-dagarsperiod. Om du inte har skaffat P-tillstånd sker parkering till normal taxa, 10 kronor per timme (eller högst 50 kronor per dygn). Läs mer på SMS Parks skyltar i området.

Införskaffa ett P-tillstånd-id

För att kunna registrera ett eller P-tillstånd, via onlinetjänsten Parkera.se, måste du först införskaffa dig ett P-tillstånds-id som utfärdas av Järla sjös områdesförvaltareE-posta till områdesförvaltningen och uppge ärende, organisationsnummer, kontaktuppgifter och kontaktperson, så återkommer det ett P-tillstånds-ID via e-post.

Följ dessa enkla steg och skapa ditt digitala P-tillstånd:

 1. Logga in på parkera.se genom att klicka på knappen nedan
 2. Välj ett Parkeringstillstånd och knappa in din information.
  –  Välj företagsnamn i en ”dropdown”
  –  Skriv in ditt unika ”P-tillstånds-Id”
  –  Här kommer du bli ombedd att skapa ett konto.
 3. Välj betalsätt och/eller bekräfta ditt köp av P-tillstånd.
 4. Klart! Nu ser parkeringsvakten att du har ett P-tillstånd.

Kundtjänst P-tillstånd

Skulle det dyka upp några frågor så är du alltid välkommen att kontakta kundtjänsten på Parkera.se.
E-post: kundservice@parkera.se
Telefon: 0770-710110

Företagskonto

För företag verksamma i Järla sjö är företagskontot kostnadsfritt (normalpris är 399 kronor exklusive moms).

Med SMS-park kan företagets anställda betala sin parkering via SMS, APP eller via tjänstens webbgränssnitt. Företag kan även betala parkeringen för sina kunder och besökare om så önskas. Alla de parkeringar företaget gör under en kalendermånad sammanställs sedan i en samlingsfaktura i början av nästkommande månad.

Läs mer på SMS-park: www.smspark.se/företag.

Parkeringskarta

Klicka på bilden för att se parkeringskartan i större format.

Förklaring till färgkoderna på parkeringskartorna:

 • Blå - markparkering för besöks- eller boendeparkering hela dygnet
 • Gula - markparkering för besökare eller boende, vardagar 20.00–08.00 och lördagar, söndagar och helgdagar 18.00–09.00.
 • Orange – markparkering för besökare eller boende, vardagar 20.00–09.00 och lördagar, söndagar och helgdagar 18.00–09.00.
 • Gröna - p-plats för fordon med handikapptillstånd.
 • Röda - privata och reserverade p-platser.

OBSERVERA: Det är alltid skyltarna på plats som gäller om det nu skulle finnas några oklarheter jämfört med kartan!

Kundtjänst

Garage, uthyrning, köhantering.

P-tillstånd för boende & företag:

Hantering av P-avgifter utomhus:

Parkeringsövervakning

Facebook

Prenumera på våra nyheter

Så får du en e-post notis varje gång vi publicerar en ny nyhet på hemsidan!

 

Loading

Pin It on Pinterest

Share This