Boendeparkering utomhus

Boendeparkering (Zonkod: 1149)

I hela Järla sjö så ska det finnas 828 st. parkeringsplatser. Av dessa parkeringsplatser ägs och administreras 606 st platser, (inkl. 131 bilplatser i garagen varav 4-elbil-platser och 36 MC platser) av samfälligheten. De övriga parkerings- och garageplatserna i området är privata p-platser och ligger utanför samfällighetsföreningen ansvar.

Boende och företagare som har verksamhet i Järla sjö har rätt till ett P-tillstånd som ger dem rätt att köpa månadsparkering utomhus till en reducerad taxa. OBS! Om du som innehar ett P-tillstånd byter bil av olika anledningar, måste du ändra ditt registreringsnummer på BÅDE Parkera.se och EasyPark.

Parkeringsplatserna i Järla sjö är sk. ”fria P-platser” och det innebär att du parkerar i mån av plats. Boende och företagare som har verksamhet i Järla sjö har rätt till ett digitalt P-tillstånd som ger en rätt att köpa månadsparkering utomhus till en reducerad taxa. Utomhusparkering sker biljettlöst EasyPark APP:en eller SMS-tjänsten. Detta innebär att du slipper lägga någon biljett i vindrutan – bilens registreringsnummer används för att verifiera att avgiften erlagts. 

Parkering är endast tillåten på markerade platser och bilar som klassas som Klass 1 (enligt Transportstyrelsen). För övriga fordon – till exempel bussar, lastbilar och husbilar är inte tillåtna att parkera i området.

Ett undantag till Klass 1 regeln görs för klass 2 bilar som får plats inom en parkeringsruta och max är 5 meter långa och 2 meter breda.  Om klass 2-bilen är en företagsbil ska ett P-tillstånd för företag införskaffas via tjänsten Parkera.se och månadsavgiften är på 600 kr/mån och betalas via EasyPark.

I  högermenyn kan du läsa mer om vad som gäller för; besöksparkerings, boendeparkering, företagsparkering och parkering av arbetsbilar i området. Läs mer och ansök om om P-tillstånd här.

Observera att P-tillstånd för boende- och företagsparkering bara gäller under nattetid på Stalandskundparkering och på Torget. Under dagtid så gäller bara besöksparkering, se skyltning på dessa områden.

Zonkod och avgifter för boendeparkering i området

Boende i Järla sjö har rätt till ett digitalt P-tillstånd (via Parkera.se) som ger den boende rätt att köpa månadsparkering utomhus till en reducerad taxa via EasyPark APP:en.

P-tillståndet är knutet till den lägenhetsnummret och max två P-tillstånd per lägenhet. Det första P-tillståndet är gratis och ger dig rätt att köpa boendeparkeringsavgift via EasyPark till ett reducerat pris för 400 kr/månad (istället för 1500 kr/mån).

Det andra P-tillståndet kostar 300 kr/mån för P-tillståndet och 400 kr/mån för boendeparkeringsavgiften, dvs totalt 700 kr/månad.

Zonkoden för boendeparkering är: 1149

P-övervakning och kontrollavgift

Parkeringsövervakningen i området (utomhus) ombesörjes av Estate parkering. Vi följer samma parkerinsgbestämmelser och kontrollavgifter som Nacka Kommun. Priserna gäller från 1 januari 2016. Denna avgiftsnivå är fastställd av Nacka kommun, och är inget som vare sig Järla sjö samfällighet eller Estate parkering har möjlighet att påverka.

Parkeringskarta

Klicka på bilden för att se parkeringskartan i större format.

Förklaring till färgkoderna på parkeringskartorna:

  • Blå - markparkering för besöks- eller boendeparkering hela dygnet
  • Gula - markparkering för besökare eller boende, vardagar 20.00–08.00 och lördagar, söndagar och helgdagar 18.00–09.00.
  • Orange – markparkering för besökare eller boende, vardagar 20.00–09.00 och lördagar, söndagar och helgdagar 18.00–09.00.
  • Gröna - p-plats för fordon med handikapptillstånd.
  • Röda - privata och reserverade p-platser.

OBSERVERA: Det är alltid skyltarna på plats som gäller om det nu skulle finnas några oklarheter jämfört med kartan!

Kundtjänst

Garage, uthyrning, köhantering.

P-tillstånd för boende & företag:

Hantering av P-avgifter utomhus:

Parkeringsövervakning

Facebook

Prenumerer på våra nyheter

Så får du en e-post notis varje gång vi publicerar en ny nyhet på hemsidan!

 

Loading

Pin It on Pinterest

Share This