Parkering

Parkering i Järla sjö

P-tillståndet gäller för boende och företagare som har sin verksamhet och säte i Järla sjö. P-tillståndet ger dig rätt som boende att köpa månadsparkering via SMS Park (Zon 1149) till reducerad taxa och rätt att hyra garageplats i ett av samfällighetens tre garage. För närvarande är avgiften för boende 400 kronor och för företagare 600 kronor för en 30-dagarsperiod. Månadsparkeringsavgiften betalas antingen via ett SMS till 0700-40 40 40 eller via SMS Parks App.

Utomhusparkering i Järla sjö sker biljettlöst via tjänsten SMS-park. Det betyder att du slipper lägga någon biljett i vindrutan – bilens registreringsnummer används vid kontroll för att verifiera att avgiften erlagts.

I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering med p-skiva under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn. Alla priser är inklusive moms

Motorcyklar och andra fordon

Motorcyklar betalar för närvarande ingen avgift för parkering utomhus, om de ställs upp på lämplig plats så att hinder eller annan olägenhet inte uppstår.

Observera: Om motorcykel ställs på en bilparkeringsplats utgår samma taxa som för personbil. För släpvagnar, båttrailers och liknande gäller samma pris som för besökare – det går alltså inte att utnyttja boendeparkeringens reducerade pris. 

Betalningsautomater

Det finns ett flertal av SMS-parks automatskyltar utplacerade i området där du kan läsa mer om hur du betalar för parkering. Det finns även en traditionell biljettautomat för besökare på Gustav de Lavals torg som accepterar de flesta kreditkort

För ytterligare information om de olika parkeringsmöjligheterna i Järla sjö – välj någon av rubrikerna ute till höger.

Kundtjänst i parkeringsfrågor

Garage, uthyrning och köhantering.
Apcoa tfn 08-556 306 70, uthyrning@apcoa.se.

Parkeringsövervakning (utomhus och i garage)
Estate parkering, tfn 08-588 018 00, info.parkering@estate.se

Hantering av p-avgifter utomhus (inklusive boendeparkering):
SMS-parkering, tfn 0772-10 10 10 eller kundservice@smspark.se

Parkeringstillstånd för boende och företag:
Parkera.se, tfn 0770-71 01 10 eller kundservice@parkera.se

 

Klicka på bilden för att se parkeringskartan i större format.

Biljettlös parkering i hela Järla sjö

 Utomhusparkering sker biljettlöst via tjänsten SMS-park, och din mobiltelefon. Detta innebär att du slipper lägga någon biljett i vindrutan – bilens registreringsnummer används för att verifiera att avgiften erlagts.

För boendeparkering krävs inte heller något fysiskt tillstånd att lägga i vindrutan, parkeringstillståndet sökes via SMS och kontrolleras mot den adress där bilens ägare är folkbokförd.

För den som av någon anledning inte kan använda SMS-tjänsten vid besöksparkeriing, finns en biljettautomat på Gustav de Lavals torg som accepterar de flesta kreditkorten.

För mer information om de olika parkeringsmöjligheterna, välj någon av rubrikerna till höger på sidan.