Från och med den 1 oktober kommer vi tillsammans med Nacka Energi & Parkando kunna erbjuda laddmöjligheter (15 laddpunkter) i våra tre garage (Laddstationerna 2, 3 och 9, se ovanstående bild).

Under september kommer befintliga garageavtal (tillika P-tillstånd för parkering i garage) och P-tillstånd för utomhusparkering att villkorsändras (Avtalen sägs upp och du får ett nytt avtalserbjudande från Parkando). De nya villkoren har syftet att förtydliga och förenkla vad som gäller på din parkeringsanläggning, efter det att laddboxar installerats i våra garage och utomhus.

Den 1 november öppnar vi även upp för laddning ( 18 laddpunkter) utomhus på Laddstationerna 1, 4 och 8 (se ovanstående bild). Övriga Laddstationer (5, 6, 7, 10 och 11) kommer att vara tillgängliga i december om allt går enligt plan.

Det kommer att finnas totalt 58 laddplatser/laddpunkter fördelade på 11 Laddstationer i Järla sjö. En Laddstation är en plats där ett eller flera fordon kan laddas. På en Laddstation får endast fordon som kan laddas externt med elektrisk energi för fordonets framdrivning parkeras eller stannas. För att inte försämra parkeringssituationen kommer även icke laddbara fordon kunna parkera inom laddstationen under vissa tider, enligt de lokala trafikföreskrifterna. Du kan läsa mer om Laddning i Järla sjö på Järla sjös hemsida under “Laddstationer”. Skyltning i området kommer att ske under september/oktober.

Priser och typer av laddning

Det kommer att erbjudas två alternativ för laddning av ditt fordon med olika prismodeller:

  • Långtidsladdning: Du kan parkera och ladda din bil i mån av plats under en längre tid, max 24 timmar. För att använda denna tjänst krävs ett P-tillstånd och en “Laddrätt”. Du startar laddningen via Parkando-appen. Pris och prismodell:
    Fast avgift: 99 kr/mån
    Rörlig avgift: 2,75 kr/kWh
  • Korttids-/besöksladning: Du kan ladda din bil under max 3 timmar utan behov av P-tillstånd eller Laddrätt, genom att använda EasyPark-appen.
    Rörlig avgift: 5,98 kr/kWh

Du kan redan idag ansöka/köpa en Laddrätt i Järla sjö!

Gå in på Järla Sjös hemsida för att läsa mer om hur laddning i Järla sjö kommer att gå till och ansök//köp om en Laddrättighet via Parkandos kundportal. Du hittar Parkandos kundportal via Järla Sjös hemsida.

Om du har frågor kontaktar du Parkandos kundtjänst på 08-408 396 38 eller kundservice@parkando.se.

Välkommen att ladda i Järla sjö!

Samfälligheten

Pin It on Pinterest

Share This