Vid årsskiftet kommer Samfälligheten att byta leverantör för vår utomhusparkering för boende och företagare i området. Den nya leverantören heter Parkando. Parkando hjälper oss redan idag med all administration och köhantering för våra garage och förråd.

Det innebär att tjänsterna Parkera.se som idag hanterar våra digitala parkeringstillstånd och EasyPark som hanterar p-avgiften för boende- och företagsparkeringen kommer att stängas ner vid årsskiftet. Detta innebär att du som boende och företagare i området måste införskaffa ett nytt boende- eller företagstillstånd via Parkandos tjänst.

Den nya lösningen erbjuder följande fördelar:
Du betalar för ditt tillstånd direkt när du registrera dig (med Mobilt Bank-ID), via Järla sjös hemsida och deras kundportal. Avgiften är för närvarande för boende – 400 kr/mån för bil 1 och 700 kr/mån för bil 2 och för företagare 600 kr/mån.
Du betalar varje månad tills du säger upp tillståndet/avtalet.
Du kan betala via autogiro, kontokort eller via digital faktura.
Om du byter bil behöver du bara byta reg.nummer på ett ställe, via Parkando APP:en.
 Vår leverantör tillhandahåller oss: kundtjänst, webbportal och APP, köhantering, tilldelning, avtal, avisering och accesser till våra garage- och förrådsutrymmen samt vår utomhusparkering för boende och företagare.
Parkandos lösning är även förberedd att kunna hantera ett eventuellt införande av laddplatser i området.

EasyPark kommer att finnas kvar, men den tjänsten kommer enbart finnas till för våra besökare till området. Vi kommer också se över parkeringsreglerna, skyltarna, prisbilden och p-bevakningen.

Mer information kommer ut, inom några veckor, via via Brf:ernas styrelser.

Samfälligheten

 

Pin It on Pinterest

Share This