I ett led att öka säkerheten för barn och skolungdomar i området, har styrelsen i Järla sjö samfällighetsförening beslutat att införa farthinder, pollare och tydligare skyltar på flertal ställen i området. Anledningen till detta är den snabbt tilltagande trafiksituationen med fler varu- & mattransporter, lastbilar, tekniska förvaltare och bilister som mycket ofta kör alldeles för fort.

Vi har (eller ska) placerat ut en blomkruka på Uppfinnargränd för att förhindra genomfart nära lekparken, en pollare vid farthindret på Järla Gårdsväg så att fordonen måste köra över farthindret och en pollare vid infarten till Buddes och Hebbes gränd för att förhindra genomfart  då dessa gator inte är några bilgator. Tyvärr togs pollaren vid Buddes Gränd bort av någon, men den kommer att sättas tillbaka och tillsammans med en skylt (inom någon vecka) hur man tar sin in i via Turbinvägen. De som har behov av lasta av eller på vid sin port kommer fortfarande att kunna göra det via Turbinvägen.

Det kommer även införas två stycken asfalterade farthinder utefter Winborgsväg – ett farthinder vid Castello och ett vid garageutfarten nedanför Brf. Vikingaleden.

Samfälligheten

Pin It on Pinterest

Share This