Lördagen den 9 juni kommer flera veteranbåtar, ångbåtar, och allmogebåtar att besöka Järlasjön. Ran kommer också att göra sina guidade turer på sjön. En tur kommer även att starta från Kyrkviken. Vid lunchtid den 9 juni kommer alla inbjudna båtar att lägga till vid “Fyrbryggan” hos oss i Järla sjö. Besättningen kommer då ta en lunchpaus i Herrgårdsparken.

Detta är en del av arrangemanget som “Nätverket Rädda Järlasjön” driver. dvs att de bjuder in alla som bor och verkar runt Järla- och Sicklasjön till en picknick i Kyrkviksparken den 9 juni. Där kommer det också finnas information om Nackas planer för Kyrkviken och Järlasjön. Kl. 12.00 utfrågas våra politiker om sin dagvattenpolicy för Järlasjön.

Slussföreningen och “Nätverket rädda Järla sjön” vill med denna dag visa att Järla sjön är betydelsefull för oss som bor runt sjön. Uppropet Rädda Järlasjön har bildats för att de vill ha kvar detta vatten och att reningen av dagvatten ska ske på land – inte i en 3000 kvadratmeters ineffektiv dagvattenbassäng i Kyrkviken. Sjön får inte utsättas för mer föroreningar. Den måste bli renare. Det är en pärla som vi vill ha kvar! Se närmare på annonsen som kommer in i Nacka-VärmdöPosten.

Ha en bra dag den 9 juni och njut av Järla sjön!

Slussföreningen och “Nätverket Rädda Järla sjön”

Pin It on Pinterest

Share This